22 Kasım 2010 Pazartesi

0-216-5218836 RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME RAHİM YUMURTALIKLAR HAMİLE GEBE USG DOPPLER RENKLİ DÖRT BOYUTLU AMENORE









0-216-5218836 RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ ÜMRANİYE ÇEKMEKÖY 0-216-6423432 PENDİK 0-530-5472565 İSTANBUL 0-216-5218836 MAMOGRAFİ MEME KANSERİ ERKEN TEŞHİS VE TANI MERKEZİ SONOMAMMOGRAFİ KEMİK ERİME TESTİ OSTEODANSİTOMETRİ BMD ÖLÇÜMÜ ÇENE RÖNTGENİ DİJİTAL SON TEKNOLOJİ İLE PANORAMİK SEFALOMETRİK RÖNTGEN (CD-BASKI-MAİL) RENKLİ VARİKOSEL SKROTAL PENİL PENİS OBSTETRİK RENAL KAROTİS VERTEBRAL ÜST VE ALT EKSTREMİTE TEK VE ÇİFT TARAFLI RENKLİ ARTERYEL RENKLİ VENÖZ VE TÜM VARİS RENKLİ DOPPLER USG ULTRASONOGRAFİ OBSTETRİK AYRINTILI DETAYLI İKİNCİ DÜZEY VE DÖRT BOYUTLU USG CD DVD KAYDI RENKLİ BEBEK RESİMLERİ CHECK-UP ÇEKAP CHECKUP KAVACIK ÜMRANİYE KAVACIK SULTANBEYLİ SANCAKTEPE ŞİLE AĞVA ÖMERLİ REŞADİYE ALEMDAĞ MADENLER ÇEKMEKÖY ÜMRANİYE MALTEPE ÜSKÜDAR KADIKÖY ÇAMLICA ATAŞEHİR KAVACIK BEYKOZ ATAŞEHİR KAVACIK BEYKOZ PAŞABAHÇE ÖĞÜMCE PAŞABAHÇE BEYKOZ ATAŞEHİR PENDİK KARTAL MALTEPE BAĞDAT CADDESİ ATAŞEHİR KAVACIK GÖRÜNTÜLEME PAŞABAHÇE



RANDEVU: 0-216-5218836 www.radistanbul.com



Hoşgeldiniz

Radistanbul Görüntüleme Merkezi Ümraniye son durakta 4 yıldır hizmet vermektedir. Bünyemizde ultrason, renkli doppler, mamografi, kemik yoğunluğu ölçümü, dijital panoramik ve dijital sefalometrik diş röntgeni cihazları bulunmaktadır.

Kurumumuzda yapılan tetkikler;

• Tüm batın, üriner sistem, pelvik, troid ultrasonlarına ek olarak gebelerde 2. Düzey ultrason, gebelik ultrasonu, 4 boyutlu ultrason çekimleri.

• Ekstremitelerde arteryel ve venöz renkli doppler, karotis vertebral arterler renkli doppler, renal arter renkli doppleri, gebelik renkli doppleri de dahil olmak üzere tüm renkli doppler uygulamaları,

• Ağız ve diş sağlığında en ileri görüntüleme teknikleri kullanılarak dijital panoramik ve sefalometrik diş röntgeni, temporomandibular ve sinüs grafileri ve sefalometrik röntgen çekimleri.

• Mamografi çekimleri.

• Kemik Yoğunluğu Ölçümü. osteodansitometri

• SON TEKONOLOJİ CİHAZLARIMIZ, DENEYİMLİ UZMAN DOKTOR KADROSU, UYGUN TETKİK VE GÖRÜNTÜLEME FİYATLARI İLE İSTANBULDA BULUNAN TÜM ÜNİVERSİTE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ, KAMU VE ÖZEL HASTANE HASTALARINA AİLE HEKİMİ HASTALARINA USG DOPPLER MAMOGRAFİ KEMİK YOĞUNLUĞU ÖLÇÜMÜ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ VERİLMEKTEDİR.

• ÜMRANİYE KAVACIK TEPÜSTÜ DUDULLU İMES ÇAKMAK ÜSKÜDAR KADIKÖY SULTANBEYLİ SANCAKTEPE ÇEKMEKÖY ŞİLE ÖMERLİ MADENLER REŞADİYE BEYKOZ KAVACIK ACARKENT RİVA AĞVA ANADOLU YAKASI AVRUPA YAKASI GÖRÜNTÜLEME

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZLERİ 0-216-5218836

USG-RENKLİ DOPPLER USG -MAMOGRAFİ-OSTEODANSİTOMETRİ-PANORAMİK VE SEFALOMETRİK RÖNTGEN-DÖRT BOYUTLU RENKLİ OBSTETRİK USG-CD-DVD KAYDI

http://www.goruntulememerkezi.com/

http://www.radistanbul.com/

http://www.ikinciduzey.com

http://radistanbul.blogspot.com

http://www.cekmekoygoruntulememerkezi.com/

http://www.umraniyegoruntulememerkezi.com/

http://www.pendikgoruntulememerkezi.com/

BEYKOZ KAVACIK ACARKENT ATAŞEHİR ULTRASON RENKLİ DOPPLER İSTANBUL PANORAMİK SEFALOMETRİK KEMİK YOĞUNLUĞU OSTEODANSİTOMETRİ SONOGRAFİ AYRINTILI RENKLİ DETAYLI DÖRT BOYUTLU USG





Adalar Arnavutköy Ataşehir Avcılar Bağcılar Bahçelievler Bakırköy Başakşehir Bayrampaşa BeşiktaşBeykoz Beylikdüzü Beyoğlu BüyükçekmeceÇatalcaÇekmeköy Esenler EsenyurtEyüp Fatih Gaziosmanpaşa Güngören Kadıköy Kağıthane Karta lKüçükçekmece MaltepePendik Sancaktepe Sarıyer SilivriSultanbeyliSultangazi Şile Şişli Tuzla Ümraniye Üsküdar Zeytinburnu

Etkinlik

İstanbul Haritası Adalar Haritası, Avcılar Haritası, Bağcılar

Haritası, Bahçelievler Haritası, Bakırköy Haritası, Bayrampaşa

Haritası, Beşiktaş Haritası, Beykoz Haritası, Beyoğlu Haritası,

Büyükçekmece Haritası, Çatalca Haritası, Eminönü Haritası, Esenler

Haritası, Eyüp Haritası, Fatih Haritası, Gaziosmanpaşa Haritası,

Güngören Haritası, Kadıköy Haritası, Kağıthane Haritası, Kartal

Haritası, Küçükçekmece Haritası, Maltepe Haritası, Pendik Haritası,

Sarıyer Haritası, Silivri Haritası, Sultanbeyli Haritası, Şile

Haritası, Şişli Haritası, Tuzla Haritası, Ümraniye Haritası, Üsküdar

Haritası, Zeytinburnu Haritası



İstanbul Canlı KameraAlibeyköy Meydanı, Altunizade, Anıtmezar,

Ayvansaray, Bağcılar Belediye, Bağcılar Meydan, Bağdat Caddesi,

Bakırköy IDO, Barbaros, Boğaziçi Anadolu, Boğaziçi Avrupa, Bostancı,

Cevizlibağ, Çağlayan, Çamlıca, Çatalca, Çekmeköy, Çobançeşme,

Edirnekapı, Fındıklı, Florya E-5, FSM, Gazi Osman Paşa Mevlana, Gazi

Osman Paşa Meydan, Göztepe, Gültepe, Güneşli, Hacıosman, Hal, Haliç,

Harp Akademileri, Hasdal TEM, Havalimanı, Hürriyet Tepesi, İkitelli

Kavşağı, İkitelli Masko, İstinye Bayırı, İSTOÇ, Kadıköy,

Karanfilköy, Kazlıçeşme, Kızıltoprak, Koşuyolu, Kozyatağı, Küçükköy,

Küçükyalı, Levent, Libadiye, Mahmutbey, Maltepe, Mecidiyeköy,

Merter, Metris, Okmeydanı, Ortaköy Sahil, Otogar, Sahra-i Cedid,

Saraçhane, Sefaköy, Seyrantepe, Silivri, Şile, Şirinevler Kavşağı,

Taksim, Topkapı, Unkapanı, Ümraniye Çamlık, Ümraniye Elmalı,

Ümraniye İmes, Ümraniye TEM, Üsküdar Meydan, Vatan Caddesi,

Yenibosna, Yenikapı, Yıldırım Mahallesi



İstanbul Nöbetçi EczanelerAdalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar,

Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş,

Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy,

Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy,

Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe,

Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla,

Ümraniye, Üsküdar, Yalova, Zeytinburnu

Diğer İstanbul Namaz Vakitleri, İstanbul Firmaları, Firma Ekle, Site

Haritası, Yeniler, En Çok Okunanlar, En Çok Puan Alanlar, Arşiv

Hızlı Erişim İstanbul Belediyesi, İdo, Toki Evleri, Metrobüs

Durakları, Facebook













 

 
Amenore (adet gecikmesi)
Bir kadının adet görebilmesi için vücudundaki 4 kompartmanın düzenli çalışması gerekir. Bunlar
Kompartman 1Rahim ve vajina
Kompartman 2Yumurtalıklar
Kompartman 3Hipofiz bezi
Kompartman 4Beyin (Hipotalamus)
Tanım
14 yaşına kadar meme büyümesi, tüylenme gibi sekonder seks karakterlerinin gelişmemesi veya 16 yaşına rağmen ilk adetin görülmemesi veya normal adet gören kadında 3 siklus boyunca adet olmaması amenore olarak adlandırılır. Hayatında hiç adet görmemiş ise buna primer amenore, daha önceden düzenli adet gören kadında adetin kesilmesine de sekonder amenore adı verilir.

Değerlendirme
Gerek primer gerekse sekonder amenore mutlaka araştırılması gerek önemli bir durumdur. Amenore şikayeti ile gelen bir kadında ilk önce hormon testleri yapılmalıdır. Burada Tiroid hormonları, prolaktin ve bazı kadınlık hormonlarına bakılır.

İkinci adımda bir progesteron challange test (PCT) yapılır. Bu testte kadına 5 gün süreyle progesteron hormonu verilir ve ilaş kesilir.1 hafta içinde kanama olur ise vücütta yeterli miktarda östrojen var demektir. Östrojen varlığı anovülasyon tanısını yani yumurtlama olmaması tanısını koydurur. Gebelik ya da yüksek miktarda erkeklik hormonu varlığında vücutta östrojen olmasına rağmen kanama olmaz. Anovilasyon tanısı konduktan sonra bu teşhise yönelik tedavi protokollerinden biri seçilir.
Eğer PCT ile kanama olmaz ise ya vücutta östrojen yetersizdir ya da kanama yollarında bir tıkanıklık vardır. Bunu anlamak için östrojen ve progesteron siklik olarak verilir. Bu tedavi sonucu kanama olursa bir sonraki aşamaya geçilir eğer bu tedavi ile kanama olmaz ise tıkanıklık düşünülür. En sık sebep kürtaj sonrası meydana gelen yapışıklıklardır. Tedavisi cerrahi işlemledir.
Bir sonraki adımın amacı over ya da beyinde ki hormon salgılama merkezlerindeki defekti bulmaktır.Bu durumda gonadotropin ve östrojen değerlerine bakılır.Over hormonları normal ve beyinden salgılanan hormonlar yüksek ise beyinde horman salgılayan bir kitle ya da yumurtalıklarda yetmezlik söz konusu olabilir. Bu durum son derece nadir görülür. Prematür over yetmezliği ya da yaygın adı ile erken menopoz son derece nadir görülen bir olaydır ve bağışıklık sistemi ile ilgili olabileceği düşünülmektedir. Zaman zaman bu durumgeri dönüşümlü olabilir.
Bazı durumlarda ise beyinden salgılanan gonadotropin adı verilen hormonlar normal düzeyde bulunabilir ancak bu hormonlar biyolojik olarak inaktif olduklarından yumurtalıkları uyaramazlar ve amenore ortaya çıkar.
Eğer tüm tetkikler sonucu bir neticeye varılamıyor ise bu durumda hipotalamik amenoreden söz edilir. Bu durumun kesin taanısı olanaksızdır. Psikolojik faktörler, ani stres, üzüntü, ani kilo kaybı, yoğun egzersiz, hava değişimi gibi faktörler bu duruma yol açabilir.
Kompartmanlara göre amenore nedenleri
Kompartman 1
Asherman sendromu: Geçirilmiş kürtajlara bağlı olarak rahim içinde yapışıklıklar olur ve amenore yanında normal fakat miktar olaarak azalmış adetler olabilir.Tedavisi olayın şiddetine göre değişir.
Gelişim Bozuklukları: Müllerian agenez olarak da bilinir. Burada gelişimsel olarak rahim, tüpler ve vajenin üst kısmı yoktur. Vajen kör bir sonla noktalanır.Over fonksiyonları normaldir ancak kanama olmaz.
Androjen Duyarsızlığı, testiküler feminizasyon: Kişi genetik olarak erkektir ancak erkeklik hormonuna karşı duyarsızlık olduğundan kişinin batın içinde testisleri olmasına rağmen dış görünüşü kadın gibidir.Durum fark edildiğinde testisler alınmalıdır.

Kompartman 2
Turner Sendromu: Kişide genetik bir bozukluk vardır. 46 yerine 45 kromozom bulunur
Gonadal agenez: Kişide overler gelişmemiştir.
Resiztant over sendromu: Kişide over olmasına rağmen bu hormonlara karşı dirençlidir.
Prematür over yetmezliği: Erken menopoz olarak da bilinir.
Radyasyon ve kemoterapi: Tedavilere bağlı olarak overler fonksiyonlarını yitirir.

Kompartman 3
Hipofiz tümörü: Hipofiz bezinden kaynaklanan bir tümör nedeni ile hormonal düzen bozulur. En sık prolaktinom görülür. Burada süt hormonu olan prolaktinom fazla miktarda salgılanır ve bu diğer hormonların salınımını bozacağından adet düzenini bozar ve kısırlığa sebep olabilir. En sık bulgu memelerden kendiliğinden süt gelmesidir.Eğer tümör 10 mm'den büyükse cerrahi gerekebilir. Diğer durumlarda ilaç tedavisi yeterli olur.
Sheehan Sendromu: Doğum sonrası kanamaya bağlı olarak hipofiz bezinde enfarktüs olur ve hormon salgılanması bozulur.

Kompartman 4
Hipotalamik amenore: Daha öncede belirtildiği gibi stres, üzüntü, kilo değişimi gibi nedenlere bağşı olarak görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder